Проголошення санктуарію Святого Йосифа в Гнівані

У суботу 16 березня 2019р., відбудеться урочисте проголошення санктуарію Святого Йосифа в Гнівані, який має стати особливим місцем молитви і виховання для чоловіків.

 

У програмі крім Євхаристії, між іншим, будуть:

 

– свідчення життя духовністю св. Йосифа,

 

– постановка(інсценізація),

 

– можливість отримати скапулярій св. Йосифа  

 

(У додатку детальний план святкування).

 

Також, під час цієї урочистості відбудеться урочистий початок перегринації Ікони Святого Сімейства з нагоди Року Святості Подружжя і Сім’ї, який переживаємо в родинах нашої дієцезії. Велика можливість і допомога для євангелізації і виховання.

 

Цього дня представникам кожної парафії будуть вручені освячені ікони Святого Сімейства для перегринації в парафіях.

 

Також будуть надані катехетично-молитовні посібники які мають супроводжувати Ікону під час перегринації в парафії та служити як душпастирська допомога в парафії.  Крім того кожна парафія зможе придбати пам’ятні Іконки для кожної родини  яка прийме Ікону.  

 

Ця перегринація у нашій дієцезії має розпочатися 19 березня або у найближчу неділю після цієї дати.

 

На урочистість до Гніваня запрошуються усі, але, перш за все, чоловіки, батьки, хлопці. Обов’язково кожна парафія повинна бути представлена священиком і, хоча б, одним чоловіком. Лише у виняткових ситуаціях декан чи настоятель з сусідньої парафії може забрати образ від імені настоятеля з іншої парафії.

 

Дуже важливо, щоб кожен настоятель, до 1 березня, повідомив до курії про необхідну кількість:

 

 – Ікон Святого Сімейства (для перегринації),

 

 – посібників

 

 – Пам’яток відвідин Ікони Святого Сімейства.

 

Іконок Святого Сімейства для кожного члена сім’ї

 

– Ікона Святого Сімейства формату А2 є необхідною для проведення перегринації. ЇЇ повинна мати кожна парафія, також філіальні, щоб після завершення перегринації повісити її у храмі. Є два варіанти ікон. /У додатку на фотографіях/

 

1.        ПВХ 5мм + алюмінієвий профіль золотого кольору. Вартість 370 грн

 

2.        Подрамник + холст, /ви можете зробити для нього рамку або використовувати його без неї/. Вартість 280 грн

 

– Катехетично-молитовний посібник має 296 сторінок, у ньому є багато молитов для подружжя та сім’ї, двадцять катехез на сімейні теми, які можна тежвикористати на дні зосередження чи  за потребою, зібрана інформація про консультаційні центри, реколекції та інші форми служіння та допомоги сім’ям, інструкція для проведення перегринації. Посібник повинен супроводжувати перегринацію, переходити з рук в руки, і дуже добре, щоб його також використовував священик у парафії. Також його можна придбати для продажу зацікавленим парафіянам. Вартість посібника 70 грн.

 

– Пам’ятка з перегринації формату А5, це ікона Святого Сімейства, місце для запису дати перегринації і молитва папи Льва XIII про освячення (родини) сім’ї. Вартість 1 грн. Таку пам’ятку повинна отримати кожна родина яка приймає Ікону.

 

– Іконки Святої Родини для кожного члена сім’ї, що приймають образ. Вартість – добровільна пожертва.

 

До 1 березня настоятелі повинні зробити у курії своє замовлення.

 

Гроші за замовлені предмети потрібно привезти до Гніваня і отримати своє замовлення.

 

Для кращого, заздалегідь, планування в парафіях Перегринації Ікони Святого Сімейства та Днів Зосередження для родин у додатку висилаємо програми цих заходів (витягнуті із Катехетично-молитовного посібника).

 

Дні Зосередження для родин можна вже робити. Катехетично-молитовні посібники повинні бути в Курії з 5 лютого и можна їх придбати раніше.

 

16 лютого  в м. Хмельницький у реколекційному домі в парафії Св. Анни (Гречани) відбудеться ДІЄЦЕЗІАЛЬНА ЗУСТРІЧ ДЛЯ МИРЯН, які у парафіях допомагають Вам у праці з нареченими, родинами. Також щиро запрошуємо священиків та богопосвячені особи які задіянні або хотіли б задіятися у це служіння.

 

            На цій зустрічі хочемо особливу увагу приділити питанням проведення Року Святості Подружжя та сім’ї в наших парафіях.

Заохочуємо передати це запрошення також тим особам, які можливо на даний час не задіянні у служіння в парафії, але Ви бачите, що їх варто до цього заохотити.  Зустріч з людьми які діляться своїм досвідом служіння може бути для них заохотою і підтримкою.

 

Початок о 10.15 і закінчення біля 17.00

 

            Про свою присутність обов’язково попередньо повідомте  о. Олександра Кушту Тел. +380967835290 або пані Терезу  Андрущишину – тел. +380979785348; e-mail:tterenia@gmail.com